Labels

zaterdag 4 april 2015

2015 04 03 Agde dag 1


Na een goede nachtrust was Marco als eerste om 08:00 wakker. En alhoewel frisjes kon ik al lekker buiten zitten verwarmd door de opkomende zon.

Rond een uur of 9 even kijken of de bakker op de camping al open was, de beste man was druk bezig maar gaf aan per morgen open te gaan. Vanaf morgen is de camping namelijk officieel open voor het seizoen 2015. 

Gelukkig was er nog de bakker bij de HyperU. Na het ontbijt zijn we een stukje gaan fietsen en hebben we wat gedronken bij Le Voilis aan het strand in  Grau D'Agde. 
In de middag even zonnen bij de caravan (het is zo'n 22 graden) en daarna naar het strand waar ik dit blog offline aan het schrijven ben. 
Er waren veel wandelaars op het strand.....die keken ons wel wat verbaasd aan op onze badlakens en in zwemkleding....maar wij vonden het heerlijk. Het is nu 16:00 en het is mooi geweest op het strand. We hebben gezien hoe Herve Cote Plage wordt opgebouwd, we zijn lichtjes verbrand, dus terug naar de caravan en eens kijken waar we vanavond gaan eten.




Het plan was om bij Herve in Agde te gaan eten. Helaas bleken ze om 18:15 nog potdicht te zitten. Dus zijn we maar doorgereden naar Marseillan Plage. Wel aardig, erg touristisch, winkeltjes en diverse restsurants naast elkaar....waarvan de meeste helaas gesloten. Dus terug naar Herve waar Hoera Hoera de poorten waren geopend. Toen we echter binnen kwamen gaf de dame aan dat ze vanaf 19:30 open waren. Dat duurde helaas te lang met 2 hongerige kids. Ze kon wel een restaurant in Grau d' Agde aanraden. Dus hop in de auto, navigatie aan op weg naar Grau. In het dorpje bleek dat het restaurant wat ze had aangeraden, dezelfde tent was waar we die ochtend wat hadden gedronken. Wat een toeval zeg.

Het eten leek goed op de menukaart maar de gerechten waren minder smakelijk. Niet heel slecht maar wel minder dan verwacht. 



De wijn was dan wel weer een spektakel. Niet de smaak zozeer maar we kregen een apparaat aan tafel om de wijn door te schenken zodat hij meer lucht krijgt. Iets wat we wel kennen en gebruiken. Maar in deze vorm en in een restaurant was de eerste keer. 




Inmiddels is het 22:30 zijn we terug in de caravan en is het slaaptijd. Best vermoeiend zo'n dag un de zon. Tot morgen.