Labels

vrijdag 7 juli 2023

Vrijdag 7 juli 2023 Schiphol - Ibiza

Vrijdag 7 juli Schiphol - Ibiza


Eigenlijk zouden we deze vakantie heerlijk gaan genieten van mooi weer in Nederland. Weekje varen met de boot, wat strandjes bezoeken etc. 

Op zondagavond 25 juni, genietend in de Jacuzzi checken wij nog even het weer in onze 1e vakantie week..😱 ... REGEN..😱 en als er een ding is wat we niet willen is het regen in de vakantie! 

Dus na wat speurwerk op de telefoon hebben we direct een weekje Ibiza geboekt. Daar is het toch zon en 30  graden plus.


Omdat we het kennen, we gewoontedieren zijn en omdat het betaalbaar is gaan we all inclusive naar Marble Stella Maris.



Maar de dagen na de boeking wordt er driftig strand, lunch en diner gereserveerd na diverse tips over leuke locaties te hebben gekregen. Ik heb het idee dat we de all inclusive formule niet volledig gaan benutten..,

We gaan deze keer wel eens kijken of we ook leuk kunnen liggen en goed kunnen eten voor normale bedragen.


Natuurlijk wordt het vervoer geregeld door Ibiza Jeeps en krijgen we keurig vlak voor ons vertrek een appje met het bericht dat de Wrangler op ons staat te wachten op de parking van de luchthaven. Dit keer geen gele maar een rode



Inmiddels is het 02:40 in de ochtend en wachten we bij Gate C16 tot het boarden gaat beginnen. We vliegen om 04:15 en landen om 07:10......dan heb je nog wat aan de dag.


Char en Phil hebben ons weg gebracht en moeten het een week zonder ons zien te redden. 




Wel zielig voor ze zo'n week zonder ouders. Alhoewel het net leek of ze het helemaal niet zo erg vonden. 🤔 char heeft donderdag een "borrel" gepland.... dat klinkt al wat rustgevender dan een feestje.


De Marechaussees op Schiphol rijden vrolijk rond op hun Segway, gezellig.




Inmiddels is het 04:01 geworden, we zijn als een van de eersten in het toestel.




Helaas bleken er nog passagiers aan boord te moeten die niet in het systeem stonden (?) dus dat leverde beetje vertraging op. Anyway, rond 04:30 vertrokken we. De vlucht zou 2:25 duren. 

Aan boord is het lastig een lekkere houding te vinden. Veel draaien en verzitten. 

Ah daar zijn om 05:35 de versnaperingen. Broodje wat Ceasar kip heet, dat is bruin brood met een plak kipfilet voor Marco en een vegetarisch broodje met sla, tomaat en komkommer voor Vief. 

Drinkje erbij en we zijn zo weer 15 minuten verder en € 18,- armer. 


Er lijkt echter zonlicht te gloren aan de horizon.



06:25, de stewardess geeft aan dat de daling is ingezet en dat over 10 minuten het riemen vastmaken lampje aangaat. Helaas zitten we achterin vlakbij de wc....lekker druk. De co pilot roept ook nog wat om..op Ibiza 24 graden, helaas bewolkt en kans op een bui??? 😱


Om 06:50 landt het toestel keurig.





Ruimbagage duurt wat lang maar goed het is niet anders. Kunnen we genieten van het artistiek verantwoorde grote masker.



Even zoeken naar de P1 en eenmaal daar valt de rode tijger niet te missen!

De sleutel ligt onder de mat, ff €19 voor de parking en hop gierende banden naar Stella Maris.

Heee, wat regendruppels, het zal toch niet he.. nee, gelukkig het zet niet door.


Na een klein half uurtje zijn we bij Stella Maris

Marco zoekt een parkeerplek, terwijl Viviane gaat inchecken. P1. Staat ramvol dus even naar de alternatieve parking. 


Goed dat Viviane ging inchecken want tijdens het inchecken vormde zich een enorme rij achter haar. Daarbij kregen wij een kamer die al klaar was! Dus hop in de golfcar en racen naar room 3323. 


Het fijne aan zo vroeg landen is dat je de hele dag nog voor je hebt, dus na het inrichten van onze kamer springen we de Wrangler weer in om wat stranden te gaan verkennen waar we over hadden gelezen.


Cala Carbo: Leuk, tussen 2 rotspartijen in en met een hoop bootjes voor anker. Maar ja kiezels en de bedjes zagen er ook niet echt heel leuk uit. Dus kan kan van de lijst af.




Dan door naar Cala Hort. Daar waren we 2 jaar geleden ook even geweest, wat we ons konden herinneren was dat leuk. Wel een steile weg naar beneden waar je toen kon parkeren.......toen.....want nu is er geen parkeerruimte te vinden, alles zit helemaal vol. Tsja, dan maar op naar Cala Vadella.....maar na wat rondrijden, 3 keer fout, geen parkeerruimte te vinden vonden we het wel welletjes voor vandaag. Bovendien begon de vermoeidheid ook toe te slaan. Terug naar Stella Maris. Daar hebben we in de avond wat gegeten en toen gingen heeeeeel vroeg de luikjes dicht.