Labels

zaterdag 8 juli 2023

Zaterdag 8 juli 2023 Tropicana Dag 1

 We hebben heeeerlijk en heeeel lang geslapen. Maar zo rond 7:30 gaat de wekker en gaan we langzaam opstaan. Douchen, strandspullen verzamelen en de lange loop naar beneden voor het ontbijt. Nou dat ontbijt zit wel snor, teveel om uit te kiezen en prima te eten.

Vandaag wordt wat voor ons echt een vakantiedag is. Dat is ooit heel lang geleden, voordat er kinderen waren in Juan les Pins begonnen. De hele dag op een beachclub. Uiteraard gecombineerd met een lunch een bijbehorend restaurant, ja, dat is vakantie!

En vandaag vereren wij Tropicana met ons bezoek :-). Het is een half uurtje rijden....trouwens, ons valt op dat vrijwel alles waar we naartoe gaan op Ibiza een half uurtje rijden is, grappig. Anyway om 10:30 staan we bij Tropicana waar we begroet worden met de vraag of er wel gereserveerd is, alles is namelijk vol. Jazeker, daar had Viviane al op gerekend en die had vanuit Nederland gereserveerd. We mogen uit wat bedjes kiezen. 2 standaard bedjes met parasol is EUR 60,- voor een dag. Er zijn ook 2 persoons bedjes, die staan wat hoger.....maar die zijn EUR 120,- voor een dag. We gaan maar voor 2 eenpersoonsbedjes en kiezen een mooie plek uit. En tsja, we vlijen ons neer op de bedjes, bestellen 2 cappu en een fles water en zeggen...Ja dit is echt vakantie!




Heerlijk ontspannen gelegen, lekker gezwommen in een warme Middelandse Zee, afdouchen en weer liggen. Ja ja het leven is zwaar. En dan is het zover, het is 13:00, tijd voor de lunch!

Qua voorgerecht zijn we eensgezind. We denken nog regelmatig terug aan het voorgerecht van 2 jaar geleden. Dat hebben we toen gedeeld....dit jaar niet, dus voor ons allebei een "Foie gras van eend met appel-curry-tatin en een coulis van mango". alstublieft en het was wederom de beste foie die we ooit hebben gegeten! Echt helemaal top, gaat allen naar Tropicana hiervoor!


Natuurlijk moet er wat gedronken worden. Onder het motto " when in Spain" kozen we een Priorat. Niet Spaans maar wel het lekkerste water ter wereld, San Pellegrino. Beiden zeer smakelijk. 


En dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Omdat we niet heel veel honger hebben besluiten we een hoofd- en een voorgerecht te delen. "Ossenhaas met foie en portsaus" en " salade van burratina, tomaten en basilicum olie" Beiden heerlijk, zij het dat wij in Nederland toch de boel iets meer doorbakken bij medium.



Ondanks dat we niet veel honger hadden...keken we toch even op de dessert kaart. Dat resulteerde in:



Phoe, dat was hard werken. We besloten om maar even op onze bedjes uit te gaan rusten tot een uur of 6. Daarna was het tijd om te gaan. Niet nadat Vief nog even voor 2 andere dagen gereserveerd had :-)

De Wrangler bracht ons weer veilig thuis door mooie binnenwegen. Dat is zo leuk aan Ibiza, het is allemaal nog een beetje rauw, niet gecultiveerd. Geen keurige rijtjeshuizen en woonblokken. Slingerende weggetjes met natuur en zo nu en dan een huisje. Heerlijk!

De avond stelde niet meer veel voor na zo'n heerlijke dag. We hebben rond 21:00 nog wat gegeten in het hotel maar we hadden gek genoeg niet heel veel honger. Na een cappu op het terras heeft Viviane nog met Ilse gebeld die ook op het eiland is. We hebben afgesproken om morgen te gaan eten in " Aubergine by Atzaro" En toen gingen de luikjes dicht.